Článek COVI-kávička 19.8.: ČR +282, US +43999. Komentář

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: COVI-kávička 19.8.: ČR +282, US +43999. Komentář

19. 08. 2020 - 11:16

maxim 1:
Při zkoumání epidemie Covid19 je potřeba vycházet z více hytotéz a pro dosažení nějakého pokroku je potřeba opravit pokrok brzdící darwinovskou teorii mutací genomu ..
Mutace genomu nejsou náhodné, "mutace genomu" jsou důsledkem fyziologické evoluce "těla organismu", evoluční změny vynucené vlivem prostředí se ukládají do genomu, takže žádná náhoda ale normání zákonitý proces.
U vyšších organismů je to snáze pochopitelné, během života organizmu se jeho tělo přizpůsobuje prostředí, současně se neustále obnovují buňky jeho těla a za život se nmnohokrát obnoví. Takže je pochopitelné že genom obnovovaných buňek se mění tak, že obsahuje už zakodované evoluční změny. Tohle je potřeba pochopit, a potom bude možné i pochopit a vyzkoumat původ a léčbu třeba rakoviny ..

Hypotézu, kerou je potřeba budovat pro pochopení epidemie Covid19 jsem už dříve naznačil ..
Je potřeba se zabývat "tělem viru" a ne jeho genomem, ten je jak jsem naznačil až druhotný ..
Pohled na fyziologii těla viru je hodně ovlivněn lidským myšlením a zkušeností, kde pro člověka nemají zásadní vliv nepatrné změny teploty prostředí, protože jeho organismus je vybaven homeostázou eliminující vliv teploty prostředí a udržující vnitřní teplotu organismu člověka na stabilní teplotě.

U nižších organismů a u těch nejnižších je však vliv prostředí teplota, vlkost vzduchu a další faktory tím nejdůležitějším pro jejich vitalitu -životnost ..
Tělo Sars2 viru je "obalem" rna s podobným složením a strukturou jako buněčný obal -buněčná membrána, která je z většiny na bázi lipidů -tuků a tímto povrchem prostupují špice, zajišťující vazbu na buňky, které jsou na bázi proteinů -bílkovin. Fyziologické vlastnosti lipidů -tuků jsou značně závislé na teplotě prostředí, při vyších teplotách se "roztékají" při nižších tuhnou a jsou netvárné, pouze v malém ideálním teplotním rozsahu mají ideální vlastnosti pro plnění fyziologických funkcí těla viru a jeho vitality -životní aktivity ..

V současném teplejším letním období jsou viry schopné s obtížemi se živit a replikovat na sliznicích lidí, ale jsou to zdecimované v teple rozteklé trosky, po nástupu příznivějších podmínek zase "ožijou" ..